Kortdurende zorg

Kunt u of uw naaste om medische redenen tijdelijk niet thuis wonen? Dan is een verblijf in Bestenwaerd mogelijk een oplossing. Deze kortdurende zorg noemen we eerstelijns verblijf (ook wel herstelzorg / ELV).

Eerstelijns verblijf
Een eerstelijns verblijf (ook wel herstelzorg / ELV) is een kortdurend verblijf waar een medische noodzaak voor is. Een eerstelijns verblijf volgt na een ziekenhuisopname óf op advies en indicatie van de huisarts. Bijvoorbeeld als u verzwakt bent na een operatie of longontsteking . Uw huisarts kan uw behandelaar blijven of uw huisarts draagt de behandeling over aan de specialist ouderen geneeskunde van CuraMare Behandeling.

Aanmelden voor een eerstelijns verblijf of revalidatiezorg gaat altijd via het ziekenhuis (transferverpleegkundige) of uw huisarts.

Kosten
Tijdelijke zorg en opvang vanwege medische redenen worden betaald vanuit de basisverzekering van de Zorgverzekeringswet (Zvw). Voor ELV geldt dat de indicatie onder het eigen risico van uw zorgverzekering valt. Bekijk hier met welke zorgverzekeraars CuraMare contracten voor 2024 afgesloten heeft.