HomeZorg op onze locatiesEbbe en VloedAppartementen & woongroepen

Appartementen & woongroepen

Er zijn verschillende manieren om te wonen met zorg. Ebbe en Vloed biedt 45 appartementen met zorg, 7 groepswoningen voor 7 cliënten,  en 13 huurappartementen, eventueel met thuiszorg.

Appartementen
Als u op een appartement woont, dan woont u bijna geheel zelfstandig, maar krijgt u van ons zorg en ondersteuning bij zaken die minder makkelijk gaan. Bijvoorbeeld opstaan, eten koken, of als u medische zorg nodig heeft. Eigenlijk woont u net als thuis, maar met hulp altijd in de buurt. Elk appartement is gelijkvloers en heeft een ruime badkamer, een slaapkamer en een ruime woonkamer met keukenblok.  

Woongroepen
Op de woongroepen wonen ouderen met (zware) verstandelijke of lichamelijke beperkingen. Er is  24-uur per dag specialistische zorg en begeleiding aanwezig. Bij deze kleinschalige woonvorm heeft elke bewoner een eigen zit/slaapkamer die met vertrouwde spullen kan worden ingericht. Sanitair en de woonkamer worden gedeeld met de andere bewoners, waarbij de woonkamer het middelpunt van de woongroep is. Samen tv kijken, koken of zingen, er wordt, naast gezorgd, ook gelééfd.

Huurappartementen 
Voor ouderen die nog geheel zelfstandig kunnen wonen, bieden we 13 huurappartementen in het Westblok en het hoofdgebouw. Dit is vergelijkbaar met het huren van een woning van de woningbouwvereniging en hiervoor is geen zorgindicatie nodig.

De huurappartementen bevinden zich zowel in het hoofdgebouw als in het naastgelegen Westblok. Elk appartement is gelijkvloers en heeft een ruime badkamer, een slaapkamer en een ruime woonkamer met keukenblok. U woont geheel zelfstandig, maar met alle faciliteiten van de woonzorglocatie tot uw beschikking:

• CuraMare Thuiszorg
• Persoonsalarmering
• Huishoudelijke hulp van CuraMare Thuiszorg
• De faciliteiten, activiteiten en het verenigingsleven van Ebbe en Vloed