HomeZorg op onze locatiesBestenwaerdNieuwsHet Van Weel-Bethesda Ziekenhuis scherpt maatregelen aan

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis scherpt maatregelen aan

18 december 2021

Tijdens de persconferentie van zaterdag 18 december heeft de regering een nieuwe lockdown afgekondigd vanwege de ernstige zorgen over de verspreiding van de omikron variant van het coronavirus.

Ondanks dat het coronavirus ons nog steeds in zijn greep houdt, doen wij er alles aan om veilige zorg te leveren. Om de veiligheid van onze patiënten en medewerkers te waarborgen gelden er met ingang van zondag 19 december de volgende aanvullende maatregelen in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis:

  • Kom alleen naar uw polikliniekbezoek. Begeleiding is niet toegestaan tenzij het echt noodzakelijk is.
  • Er geldt een maximum van één bezoeker per patiënt per dag. De bezoektijd in het ziekenhuis is van 18.00 - 20.00 uur. Er gelden andere afspraken voor de Kinderafdeling en afdeling Verloskunde.

Daarnaast blijft het belangrijk dat iedereen zich aan de basismaatregelen blijft houden, zoals handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten. Ook blijven de volgende maatregelen van kracht:

  • Het dragen van een mondneusmasker is verplicht in het hele ziekenhuis.
  • Bij corona gerelateerde klachten blijft u thuis en neemt contact op met uw specialist voor het maken van een nieuwe afspraak.
  • Bij een afspraak in het ziekenhuis worden de coronaklachten uitgevraagd.

Wij betreuren het dat deze maatregelen opnieuw ingevoerd moeten worden, maar wij doen er alles aan om verspreiding van het virus tegen te gaan én goed voor het welzijn van patiënten, medewerkers en vrijwilligers te zorgen. Mogen wij daarom op uw medewerking rekenen?