HomeZorg op onze locatiesBestenwaerdNieuwsEerste boosterdagen in De Staver succesvol

Eerste boosterdagen in De Staver succesvol

31 december 2021

Donderdag 30 en vrijdag 31 december was er voor alle 40‐plussers van Goeree-Overflakkee gelegenheid om zonder afspraak een boosterprik te halen in De Staver in Sommelsdijk. Ruim 6.000 mensen maakten al van deze extra gelegenheid gebruik.

Waardering
“Wat fijn dat ik nu al en dichtbij huis de boosterprik kan halen”, is één van de veel gehoorde enthousiaste reacties. Juist ook ouderen halen nu eerder een boosterprik. Ze hoeven zo namelijk geen beroep te doen op iemand voor vervoer of begeleiding naar een locatie buiten het eiland. Een 80-plusser is er speciaal voor op de fiets vanuit Nieuwe-Tonge gekomen.

Dankzij een goede voorbereiding en samenwerking ervaren bezoekers het als goed georganiseerd: met 10 prikstraten bleven de wachttijden beperkt, zelfs als er buiten een lange rij stond. De waardering van de bevolking blijkt onder andere uit de meegebrachte rolletjes drop en pepermunt voor de medewerkers.

Grote inzet medewerkers
Binnen twee dagen hebben ruim 500 mensen vanuit de zorg, gemeente, bedrijfsleven, huisartsenverenigingen en serviceclubs zich aangemeld om mee te helpen in deze grootschalige boostercampagne. “Ik ben diep onder de indruk dat iedereen zich hier zo voor inzet en aan meedoet”, zegt Mariska Shekary, medisch lid raad van bestuur CuraMare. “Opnieuw blijkt de saamhorigheid en veerkracht, met als één gezamenlijk doel: veilige zorg leveren”.

Samenwerken in de regio
Doordat zorgaanbieders in de regio elkaar steeds beter weten te vinden, worden krachten gebundeld om passende zorg te geven aan de inwoners van onze regio. Het gezamenlijke initiatief van deze boostercampagne is er een mooi voorbeeld van. Yvonne van Duijnhove, directeur publieke gezondheid en GGD Rotterdam Rijnmond, steunt dit initiatief dan ook van harte. Ze kwam persoonlijk een kijkje nemen op de boosterlocatie in Sommelsdijk. “Wat bijzonder mooi om te zien wat er door gezamenlijke inspanning in zo’n korte tijd is opgezet en verwerkt.”

Boostervaccinaties versnellen
Om onze inwoners van Goeree-Overflakkee zo goed en snel mogelijk te beschermen tegen het coronavirus, hebben de huisartsen van Goeree-Overflakkee samen met CuraMare, de gemeente en ondernemersvereniging FOGO besloten de handen ineen te slaan om de GGD te helpen en zo de boostervaccinaties op ons eiland te versnellen.

Donderdag 6 en vrijdag 7 januari zijn er nog twee prikdagen voor 18+. Kijk voor meer informatie op https://www.goeree-overflakkee.nl/gobooster