HomeZorg op onze locatiesBestenwaerdNieuwsCuraMare en Spijkenisse Medisch Centrum helpen Oekraïense zorgorganisaties

CuraMare en Spijkenisse Medisch Centrum helpen Oekraïense zorgorganisaties

8 april 2022

CuraMare en Spijkenisse Medisch Centrum waren het erover eens: ook wij moeten en kunnen iets doen aan noodhulp voor Oekraïne. In korte tijd zijn er diverse acties opgezet en is er veel werk verzet door medewerkers en vrijwilligers. De eerste hulpmiddelen zijn inmiddels veilig aangekomen in Oekraïne. Bestuurders van CuraMare en SpijkenisseMC: “Het is hartverwarmend om alle betrokkenheid en compassie voor onze medemens in nood te zien en onze krachten te kunnen bundelen.”


Inzamelen hulpmiddelen
Op alle locaties werden inzamelpunten gerealiseerd. In korte tijd stonden er medicatie, medische- en chirurgische hulpmiddelen, rolstoelen, rollators, beddengoed, snoepgoed en houdbare voedingsmiddelen klaar voor transport. Ook de vaste leveranciers van CuraMare en Spijkenisse Medisch Centrum droegen een steentje bij, waardoor er extra middelen mee konden. Om er zeker van te zijn dat de noodhulp op de juiste plekken en bij zorgorganisaties terecht kwamen, werden de transporten door St.OZO en St.SOEGG verzorgd. Inmiddels zijn alle hulpmiddelen de afgelopen week, na een veilige rit, dankbaar in ontvangst genomen in Oekraïne.

Weekopbrengst restaurants
Verder was de totale weekopbrengst van de restaurants op alle locaties van CuraMare en Spijkenisse Medisch Centrum bestemd voor noodhulp. Er waren speciale broodjes-van-de-week en medewerkers maakten en verkochten zelfgemaakte Oekraïense gerechten. Dit alles bracht een mooi bedrag van ruim €11.000 op. “Door vandaag mijn lunch in het restaurant te halen in plaats van thuis mee te nemen, draag ik graag bij aan deze actie”, was een van de vele positieve reacties van een medewerker.

Donatie Vereniging Medisch Specialisten
Ook de Vereniging Medisch Specialisten van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis doneerde een aanzienlijk bedrag voor de hulpactie van de Stichting Algemene Ziekenhuizen (SAZ). Zij zorgen voor medicatie en hulpmiddelen, die door wet- en regelgeving niet eenvoudig een oorlogsgebied binnen te krijgen zijn.

Noodopvang Oekraïners in locatie Geldershof
Tot slot heeft CuraMare, in nauwe samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee en Oost West Wonen, locatie Geldershof in Dirksland beschikbaar gesteld voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. In korte tijd is er veel werk verzet om in een leegstaande vleugel van het gebouw opvangplaatsen voor 150 vrouwen en kinderen te realiseren.