HomeZorg op onze locatiesBestenwaerdNieuwsDigitale hulpmiddelen CuraMare Thuiszorg “eigenlijk heel geweun”

Digitale hulpmiddelen CuraMare Thuiszorg “eigenlijk heel geweun”

11 december 2023

CuraMare Thuiszorg is er voor cliënten op Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten die veilig en zelfstandig thuis willen blijven wonen. Naast persoonlijke zorg zet CuraMare ook steeds vaker Virtuele Thuiszorg in. Sinds deze maand maken meer dan 100 cliënten gebruik van digitale hulpmiddelen.

Eén van die 100 gebruikers is mevrouw Bruggeman-de Jong. Zij gebruikt een automatische medicijndispenser, een sensor die haar glucose meet en een coach die haar via beeldbellen begeleidt bij het insuline prikken. “Ik vind het eigenlijk heel geweun. In het begin was het wel even wennen, maar nu vind ik het allemaal heel makkelijk. Ik hoef ook niet meer te gaan zitten wachten op de zorgmedewerker.”

Vrijheid terug
Verpleegkundige Sabine de Ronde vult aan: “Dat horen we regelmatig. Cliënten zijn weer eigen baas dankzij de inzet van de digitale hulpmiddelen van Virtuele Thuiszorg. We kijken altijd samen met de cliënt en de naasten welke hulpmiddelen passend zijn. Mevrouw Bruggeman is graag zelfstandig, daar zijn we mee aan de slag gegaan. Ze pakte het gebruik van de medicijndispenser heel snel op. Vervolgens zijn we stap voor stap ook andere hulpmiddelen gaan proberen. Zo kreeg zij eigen regie en een stukje vrijheid terug.”

Digitale hulpmiddelen
Dat mevrouw Bruggeman-de Jong het gebruik van digitale hulpmiddelen “eigenlijk heel geweun” vindt, is goed nieuws. En dat er met haar al meer dan 100 cliënten gebruik maken van Virtuele Thuiszorg is een mooie mijlpaal. Bij mevrouw Bruggeman-de Jong komt nu twee in plaats van vier keer per dag een zorgmedewerker. Dat is winst voor mevrouw Bruggeman-de Jong, die in haar dagelijks leven meer haar eigen tijd kan indelen. En winst voor de zorgmedewerkers, die daardoor meer mensen die zorg nodig hebben kunnen helpen.

Zorg van morgen
Goede zorg die voor iedereen beschikbaar is, dat is belangrijk. De vraag naar zorg groeit. Om te zorgen dat ouderen in onze regio op een veilige manier zelfstandig kunnen blijven wonen, zoekt CuraMare naar nieuwe, slimme manieren om zorg te verlenen. Dat kan bijvoorbeeld met de inzet van digitale hulpmiddelen, of door samen te werken met vrijwilligers of mantelzorgers. Want zorgen voor elkaar, dat doen we samen.