Appartementen & woongroepen

Zorgappartementen
Als u op een appartement woont, dan woont u bijna geheel zelfstandig, maar krijgt u van ons persoonlijke verzorging en ondersteuning bij zaken die minder makkelijk gaan. Bijvoorbeeld hulp bij de dagelijkse verzorging, het opstaan, medicatie innemen, maaltijdverzorging of als u medische zorg nodig heeft.  Eigenlijk woont u net als thuis, maar met  zorg en verpleging  24 uur per dag in de buurt. Elk appartement is gelijkvloers en heeft een ruime badkamer, een slaapkamer en een ruime woonkamer met keukenblok.  De schoonmaak hiervan wordt in overleg met u gedaan: wat kunt u zelf, wat kan familie of mantelzorgers voor u schoonamken en wat  kan onze huishoudelijke dienst voor u doen.

Woongroepen
Op de woongroepen wonen ouderen met (zware) geestelijke of lichamelijke beperkingen. Er is  24-uur per dag specialistische zorg en begeleiding aanwezig. Bij deze kleinschalige woonvorm heeft elke bewoner een eigen zit/slaapkamer die met vertrouwde spullen kan worden ingericht. Sanitair en de woonkamer worden gedeeld met de andere bewoners, waarbij de woonkamer het middelpunt van de woongroep is. Samen tv kijken, koken of zingen, er wordt, naast gezorgd, ook gelééfd. 
Bekijk hier  een impressie over wonen op een woongroep in Nieuw Rijsenburgh. 

Reformatorische woongroep
Nieuw Rijsenburgh heeft 1 woongroep waar bewoners met een reformatorisch achtergrond samen wonen. Deze gedeelde achtergrond zorgt voor herkenning en stelt met name bewoners die kampen met psychische aandoeningen zoals dementie op hun gemak.

Huurappartementen
Voor ouderen die nog geheel zelfstandig kunnen wonen, bieden we huurappartementen. Dit is vergelijkbaar met het huren van een woning van de woningbouwvereniging en hiervoor is geen zorgindicatie nodig. De huurappartementen bevinden zich verdeeld over het hoofdgebouw. Elk appartement is gelijkvloers en heeft een ruime badkamer, een slaapkamer en een ruime woonkamer met keukenblok.  U woont geheel zelfstandig, maar met alle faciliteiten van de woonzorglocatie tot uw beschikking:

• Thuiszorg 
• Persoonsalarmering 
• Huishoudelijke hulp
• Maaltijden 
• De faciliteiten, activiteiten en het verenigingsleven van Nieuw Rijsenburgh

Zorghotelkamers
Als u tijdelijke zorg nodig heeft, kunt u terecht in het zorghotel. Voor vakantie met zorg of respijtzorg, kortdurend verblijf voor revalidatie of herstel na uw ziekenhuisopname.

Geriatrische Revalidatie zorg
Nieuw Rijsenburgh biedt geriatrische revalidatiezorg op de zorghotelkamers. Geriatrische revalidatiezorg is zorg voor kwetsbare ouderen na bijvoorbeeld een operatie of achteruitgang van conditie na een long- of hartaandoening. Bij deze zorg is een team specialisten betrokken die zich richten op herstel van functioneren en zelfstandigheid van de cliënt. Met als doe een zodanig herstel dat terugkeer naar (gedeeltelijk) zelfstandig wonen mogelijk is.