Faciliteiten

We vinden het belangrijk dat u elke dag een fijne dag heeft en dat u bij ons alle voorzieningen vindt om prettig te kunnen leven. Daarom heeft Nieuw Rijsenburgh vele faciliteiten voor uw gemak en voor goede zorg.  Hier kunt niet alleen u gebruik van maken, de meeste faciliteiten zijn voor iedereen toegankelijk.

Restaurant 
In het restaurant kunt u genieten van koffie met wat lekkers, een lekkere lunch of warme maaltijd. In de zomer is het terras open en kunt u lekker in de zon zitten. Het restaurant is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur. Zondag gesloten.

Winkel 'De Grutterij'
In het restaurant vindt u De Grutterij voor uw dagelijkse boodschappen en versproducten van de bakker. Ook kunt u hier terecht voor een ruim assortiment kaarten, postzegels, batterijen en cadeautjes. De Grutterij is geopend van maandag t/m zaterdag, van 10.00 - 16.30 uur. 

Bibliotheek
Op de eerste etage is onze bibliotheek. Elke woensdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur is de bibliotheek geopend en helpen vrijwilligers u graag met het zoeken of ruilen van een boek. Ook komen zij met de boekenkar langs uw appartement, als u niet in staat bent om naar de bibliotheek te komen. De bibliotheek heeft een grote collectie grootletterboeken.

Kapsalon en schoonheidssalon
Uw haar zit altijd verzorgd en netjes dankzij de kapsalon. U kunt hiervoor een afspraak maken in de kapsalon. Voor een schoonheidsbehandeling of massage die u altijd gewend bent of graag wilt krijgen, kunt u een afspraak maken via de receptie.

Lukaskapel
Iedere zondagmorgen verzorgd de Kerkenraad van de Hervormde Gemeente van Sommelsdijk  voor bewoners van de zorgappartementen een kerkdienst in de Lukaskapel. In de middag is er een aangepaste dienst. Verder zijn er kerstvieringen en passiepaasvieringen. Iedereen, bewoners, familie en omwonenden, zijn van harte welkom om een dienst bij te wonen. 

Als de kapel niet in gebruik is, is deze open voor een moment van bezinning, rust of stilte. Alleen of met uw familie. 

Hal
In de grote hal staat een playstation, biljart en een belevenistafel. Voor de kleine kinderen liggen er boekjes op het podium en speelgoed en spelletjes in de lades van het podium.