HomeZorg op onze locatiesDe VliedbergAppartementen & woongroepen

Appartementen & woongroepen

Zorgappartementen
Als u op een appartement woont, dan woont u bijna geheel zelfstandig, maar krijgt u van ons zorg en ondersteuning bij zaken die minder makkelijk gaan. Bijvoorbeeld opstaan, eten koken, of als u medische zorg nodig heeft. Eigenlijk woont u net als thuis, maar met hulp altijd in de buurt. Elk appartement is gelijkvloers en heeft een ruime badkamer, een slaapkamer en een ruime woonkamer met keukenblok.

Woongroepen
Op de woongroepen wonen ouderen met (zware) verstandelijke of lichamelijke beperkingen. Er is  24-uur per dag specialistische zorg en begeleiding aanwezig. Bij deze kleinschalige woonvorm heeft elke bewoner een eigen zit/slaapkamer die met vertrouwde spullen kan worden ingericht. Sanitair en de woonkamer worden gedeeld met de andere bewoners, waarbij de woonkamer het middelpunt van de woongroep is. Samen tv kijken, koken of zingen, er wordt, naast gezorgd, ook gelééfd.

Bekijk hier  een impressie over wonen op een woongroep. Deze opname is gemaakt in Nieuw Rijsenburgh. Woon- en werkwijze komt overeen met de woongroepen van De Vliedberg.