Reformatorische zorg

Nieuw Rijsenburgh heeft twee woongroepen waar bewoners met een reformatorische levensovertuiging wonen. Deze gedeelde levensovertuiging zorgt voor herkenning en stelt met name bewoners die kampen met aandoeningen zoals dementie op hun gemak. In deze woongroepen wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de achtergrond van de cliënten. Dit komt o.a. naar voren in het gebruik van de Bijbel in de Statenvertaling, de aanwezigheid van personeel met een binding met de identiteit van deze woongroep,  de afwezigheid van tv, het gezamenlijk beginnen en besluiten van de maaltijd, inclusief Bijbellezen en het houden van een weeksluiting door de participerende kerken.

Voor wie?
De woongroepen 483 en 485 van zijn voor bewoners met een reformatorische levensovertuiging, vanuit een lidmaatschap van de Hersteld Hervormde Kerk, Christelijk Gereformeerde Kerk, Gereformeerde Gemeente of Gereformeerde Gemeente in Nederland.

Hoe kom ik in aanmerking voor deze woongroep?
Om in aanmerking te komen voor een woongroep, is een indicatie nodig volgens de Wet Langdurige Zorg (WLZ). U kunt een voorkeur voor één van de woonzorglocaties van CuraMare of voor de reformatorische woongroep aangeven, zodat u op de wachtlijst komt. Het is belangrijk om deze wens tijdig en duidelijk kenbaar te maken bij uw naaste als u nog een weloverwogen beslissing kunt nemen. Daarnaast kunt u uw wens laten vastleggen bij de afdeling Zorgbemiddeling van CuraMare.

Meer informatie?
CuraMare werkt voor de reformatorische zorg nauw samen met een contactcommissie die bestaat uit lokale vertegenwoordigers van eerder genoemde kerkverbanden. Heeft u vragen over deze woongroepen? Neem contact op met een vertegenwoordiger van eerder genoemde kerken of teammanager Cobi Sturris via 0187 488300.