HomeRegionaal Coördinatiepunt ZHE

Regionaal Coördinatiepunt ZHE

Het Regionaal Coördinatiepunt ZHE (Zuid-Hollandse Eilanden) regelt een onafhankelijke doorverwijzing naar plaatsen voor tijdelijk verblijf voor patiënten met een acuut zorgprobleem voor huisartsen uit de regio’s Voorne-Putten,  Rozenburg en Goeree-Overflakkee. De medewerkers van het Regionaal Coördinatiepunt ZHE hebben een accuraat en realtime inzicht in de beschikbare bedden in de regio en functioneren als triagepunt naar passend en geschikt kortdurend verblijf van patiënten in de VVT-organisaties op Voorne-Putten, Rozenburg en Goeree-Overflakkee.

Het Regionaal Coördinatiepunt ZHE is bereikbaar via
0187 - 895 800 (ma t/m vrij 09.00-16.30 uur)

Aanmelden patiënten
Huisartsen kunnen patiënten met een acuut zorgprobleem waarvoor tijdelijk verblijf gewenst is aanmelden via ZorgDomein, door het sturen van een plaatsingsverzoek. Het Regionaal Coördinatiepunt ZHE zoekt, na beoordeling, een passende plek. Lukt dit niet binnen de eigen regio, dan wordt er, na overleg, buiten de regio gezocht. Het Regionaal Coördinatiepunt ondersteunt deze aanmelding en vragen hierover telefonisch.

Samenwerking
Het Regionaal Coördinatiepunt ZHE is als project tot stand gekomen vanuit het programma Ouderen Voorne en wordt uitgevoerd in samenwerking tussen de huisartsenzorggroepen Cohaesie en Haringvliet en de VVT-organisaties Careyn, CuraMare en Catharina.

Vragen
Kijkt u eens bij veelgestelde vragen.

Mocht uw vraag daar niet bij staan? Dan kunt u met vragen over de organisatie van het Regionaal Coördinatiepunt ZHE terecht  bij het telefoonnummer van het Regionaal Coördinatiepunt ZHE, 0187-895800.

 Handige links en documenten

 

NIEUWS

November 2022 - Hoe gaat het nu met het Regionaal Coördinatiepunt?

Sinds maart 2022 is het Regionaal Coördinatiepunt ZHE actief om de bemiddeling naar tijdelijke verblijfplaatsen te coördineren. Er is in de afgelopen maanden veel werk verzet en er is vaak succesvol bemiddeld. In deze update delen we de cijfers.

Casusbespreking
We zien ook dat de bemiddeling voor het tijdelijke verblijf (de ELV-bedden) de problemen niet in alle gevallen kan oplossen. Een ELV-bed is bijvoorbeeld geen crisisbed. En als er sprake is van een indicatie Wet Langdurige Zorg, dan past de regelgeving en financiering niet bij een tijdelijk ELV-bed. In een paar casusbeschrijvingen proberen we  inzichtelijk te maken waar in dit soort gevallen de verschillen zitten en waar u dan wel een oplossing kunt vinden voor uw patiënt.

Bekijk de update hier.

Maart 2022 - Webinar terugkijken

Op 10 maart 2022 gaven we een webinar over het Regionaal Coördinatiepunt ZHE voor huisartsen en andere belangstellenden. Het webinar kunt u via de link hieronder terugkijken. De presentatie van de webinar is ook te bekijken (download).