HomeRevalidatie & herstelGeriatrische revalidatiezorg (GRZ)

Geriatrische revalidatiezorg (GRZ)

CuraMare biedt geriatrische revalidatie zorg (GRZ ) in woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk. Onder begeleiding van deskundige medewerkers, behandelaars en met professionele faciliteiten kunt u hier samen met uw naasten werken aan uw herstel en terugkeer naar huis.

Wanneer kunt u gebruik maken van geriatrische revalidatie (GRZ)?
U bent in het ziekenhuis medisch specialistisch behandeld

  • na een hersenbloeding of beroerte (CVA)
  • voor een geplande knie- heup- of schouderoperatie
  • na een onverwachte ziekenhuisopname door een trauma (bijvoorbeeld een heupoperatie na een val)
  • na een amputatie
  • voor (chronische) aandoeningen zoals long- en hartziekten, neurologische aandoeningen.

Uw medisch specialist bepaalt in overleg met de Specialist Ouderengeneeskunde en zorgbemiddelaar of u voor GRZ in aanmerking komt.

Wat is revalidatie?
Revalidatie is een combinatie van therapieën zoals fysiotherapie, logopedie en ergotherapie; gericht op herstel van functies, vaardigheden en van aanleren hoe iets anders kan.

Alles is revalidatie
Naast uw therapiemomenten bij bijvoorbeeld de fysiotherapie, benutten wij de dagelijkse activiteiten als therapeutische oefenmomenten. Bijvoorbeeld wassen en aankleden, naar het toilet gaan, de afwas doen, uw bed opmaken en koffie of thee zetten. De maaltijd wordt genuttigd in de gezamenlijke ruimte, mits u hiertoe in staat bent. 

Waarom revalideren bij CuraMare?
Onze GRZ-afdeling telt 30 bedden en heeft alle behandelexpertises en middelen die nodig zijn voor optimale revalidatie onder één dak. De kracht van deze afdeling is dat het team u en uw naasten persoonlijk kent en samenwerkt aan uw herstel en terugkeer naar huis. In onderstaande video laten wij u zien waar u gaat revalideren.

Wat kunt u verwachten?

Wat kunt u verwachten?

Revalidatieteam

Revalidatieteam

Praktische informatie

Praktische informatie

Nazorg

Nazorg